Buborék

Egy álom megvalósulása!

2016 november második hetétől vehették birtokba a Budapesti műugrók a Buborék névre keresztelt műugró medencét. A Nemzeti Sportuszodában, (más néven a Hajós Alfréd Uszodában) a 2006. évi Felnőtt Vizes Európa Bajnokságra építettek két új medencét, a bővítést Széchy Tamás Uszodának nevezték el.

Most 10 év után kerülhetett sor a Magyar Műugró Szakszövetség elnökének Dr. Tuzson Bence közbenjárásával, hogy a remek Széchy nyitott műugró létesítmény befedésre kerüljön.

buborek
A panorámaképet Jafcsák Zsolt készítette.

A műugrót buboréknak nevezték el, és az az első olyan hely az országban, ahol a mű- és toronyugrók most már egész évben tudnak készülni az összes magasságon és az összes olimpiai számra. A kép jobb oldalán a torony látható, a 10 méter felett áthúzódó „felfújt boltívekkel”. A szemben lévő oldalon helyezkednek el az 1 méterek. A műugrók szerint mostantól kezdődhet el egy minőségi utánpótlás nevelés, és a 2017-évi Világbajnokságra is könnyebb lesz felkészülniük, mivel időben is tágultak az edzéslehetőségek és az elugró helyek száma is több lett.