Felnőtt Európa-bajnokság, London, 2016. május 9-15.

2016-eb-dobogosok

Zsinórban harmadik alkalommal nyerte el a bronzérmet a 2016. évi Európa-bajnokságon a női torony szinkron párosunk. 2014. évi Berlini és a 2015. évi Rostocki EB után Kormos Villő és Reisinger Zsófia – a Rugóláb Lendület SE versenyzői – nagy küzdelemben ismét a harmadik helyen állhattak dobogóra a Londonban rendezett kontinens viadalon.

2016-eb-eredmeny2016-eb-bronz-kormos-villo-es-reisinger-zsofia

A verseny igen szoros volt, kevesebb, mint 4 pontra voltunk az ukránoktól, és mindössze 5 pontra a nyerő német párostól. A verseny során mindvégig tartottuk harmadik helyünket.

2016-eb-bronz-kormos-villo-es-reisinger-zsofia-22016-eb-ermek
A szinkron páros és az érmek közelről a verseny után.

A csapatunk ezúton is köszöni mindenkinek a segítséget, akik a helyszínen vagy az előkészületek alatt itthon emelték a munkánk színvonalát! Köszönet a MOB, a szövetség és az RLSE vezetésének, Benyák András műugró edzőnek és NLP-s szakembernek, a Basic Power Plates csapatának, Moldvay Ildikó gyógytornásznak, Horváth Ákos masszőrnek és Dr. Kamarás Gabriella keretorvosnak.

2016-eb-eredmenyjelzo-tablaAz eredményjelzőre minden verseny előtt a versenyszám neve mellé egy műugró fényképét is kivetítették. A női számoknál Kormos Villő magyar műugró csuka mozdulatát választották a szervezők.

 

 

2016-eb-csapat

Résztvevők balról: Székffy Nóra pontozó, Reisinger Zsófia versenyző, Haász Katalin edző, Moldvay Ildikó gyógytornász, Kormos Villő versenyző, Kelemen Ildikó LEN delegátus.

Sportdiplomáciai siker

2016-eb-kelemen-ildiko-12016-eb-kelemen-ildiko-2

Az Európa-bajnokság alatt ülésezett az Európai Úszó Szövetség (LEN.) A LEN Műugró Technikai Bizottságába (LEN TDC) választották alelnöknek Kelemen Ildikót, aki az utolsó 4 ciklusban is LEN TDC tag volt. Gratulálunk!