Három Város Versenye Graz, utánpótlás verseny, 2014. dec. 5-7.

Decemberben rendezték Grazban a 3 város versenyt, amely az elmúlt évek során 3 ország versenyévé alakult át. 12 évvel ezelőtt Bécs – Budapest – Pardubice kezdeményezésére jött létre a legfiatalabb, vagyis a 13 évesek és fiatalabb műugró korosztályok számára ez a verseny, melyet rotációban rendezett a három város. Azonban azóta a Pardubicei uszodából csúszda parkot csináltak, így helyettük Prága vette át a rendező szerepét, majd Brno is becsatlakozott a csehek oldaláról.
Az osztrákoknál a központi uszoda fejújításának több éves elhúzódása miatt Bécs helyett Grazban tudták csak megrendezni a versenyt.
Budapestnél is akadtak lukas számok, így most 4 budapesti klub mellett a Szolnoki Honvéd is küldhetett versenyzőt.
Az itthoni válogatóról az E-s számok legjobbjai, a D- és C-kategóriákban az I-II. helyezettjei vehetett részt a grazi versrenyen.

Grazban a magyar csapat kimagasló eredménnyel, 76 ponttal nyert, így mi vehettük át az I. helyezésért járó kupát. Második helyen a csehek 55, majd az osztrákok 53 ponttal végeztek.

A magyarokat 5 egyesület képviselte, Honvéd Utánpótlás Vízilabda Klub, a Lunda Szabadidős SE, a Pénzügyőr SE, a Rugóláb Lendület SE és a Szolnoki Honvéd.

Kimagaslóan a Pénzügyőr SE testvárpárja, Veisz Emma (a 9 évesek és fiatalabbak versenyében,) és Veisz Ábel (a 10-11évesek között) teljesítettek, akik mindkét számukat megnyerték.
Arany érmet hozott a Lunda SzSE két ifjú versenyzője, Halmos Zita a C-s lányoknál, Böröndi Pálma a D-kategóriában.

graz-magyar-csapat