Príma eredmények az év első GP versenyén

Sikeresen kezdte az évet a felnőtt műugró válogatott.

A nagy hagyományokkal rendelkező 59. Rostocki Grand Prix versenyt 5 kontinens, 26 országának részvételével rendezték meg. Az év első GP versenyén príma eredmények születtek:

Gondos Flóra a női 3 méteren kiváló 265.80 pontos szabadon sorral a 10. helyen került a középdöntőbe. Ezzel teljesítette az EB-re és a VB-re kiírt kvalifikációs szintet. Az összesítésben helyét megőrizve 250.70 pontot ugrott.

Gondos Flóra 59. Rostock GP
Gondos Flóra a 3 méteres versenyen

Másik döntősünk Somhegyi Krisztián élete első GP versenyén a 12. helyen került a középdöntőbe a férfi toronyugrásban az EB-re kiírt pontszámot is megközelítve. A selejtezőben elért 345.75 ponthoz szükséges szabadonokat a múlt nyáron tanulta, és a téli idényben – fedett torony nem lévén, – csak az edzőtáborokban tudta gyakorolni. Az összesítésben is a 12. helyen végzett, kicsit fáradtabb versenyzéssel, 326.35 pontot teljesített.

Somhegyi Krisztián 59. Rostock GP
Somhegyi Krisztián egyik ugrása 10 méteren

Bár teljesítette az EB-re kiírt pontszámot, ezzel a 17. helyen végzett Reisinger Zsófia a női toronyugrásban. A 245.90 pont már megbízható teljesítményt mutat, de az edzésben gyakoroltakat nem sikerült maradéktalanul bemutatnia.

A férfi 3 méteres műugrásban Bóta Botond 2 ugrást rontott, így 274.50 ponttal a 36. helyen zárt.

Kormos Villő, az utolsó edzőtáborban elszenvedett nagyobb húzódás miatt ezen a versenyen nem lehetett jelen, de már készül a márciusi dubai Világszériára.